![]() |
|
![]() Hoş Geldiniz.. Hoş Vakitler Dilerim.. Birazdan güneş doğacak Açacak çiçek sana sormadan Birazdan gün başlayacak Saatin çalacak hiç utanmadan Oysa sen bir nehirsin Ve nehirler durmaz..
|
#2 | |
Gece görünenin sonu, görünmeyenin başlangıcıdır.
Bitiş ile başlangıç, yoklukla varlık, ölümle doğum, veda ile bismillah, hepsi gecede saklı… Nazan Bekiroğlu
|
|
![]() |
#3 | |
Her gün bir kez bu kitabın başına geçtim.
Her gün bir kez dışarı çıktım kırık bir bulutla yürüdüm, her gün bir insana bakıp, yüzümü yere eğdim. Her gün bir gazeteye boş gözlerle baktım. Her gün birileri konuştu, onları dinliyor gibi yaptım. Her gün bir kez “neredeyim” diye sordum kendime. Her gün bir kuzey kışı indi içime.. Birhan Keskin |
|
![]() |
#4 | |
![]() Benim payıma düşen, bir perde asılmasının benden aldığı gökyüzüdür, benim payıma düşen, terk edilmiş merdivenlerden inmektir ve ulaşmaktır bir şeylere çürüyüşte ve gurbette, benim payıma düşen anılar bahçesinde hüzünlü bir gezintidir. Furuğ Ferruhzad |
|
![]() |
#5 | |
![]() Gözlerin kimisi çift, kimisi tek. Tek gözlerin kimisi bir denizaltı periskopu gibi sinsi. Gözlerin bazıları alt alta, üst üste, karmakarışık. Gözlerin bazıları alabildiğine açık okunuyor dehşetle yazıları. Ve kilitli ceviz kutular gibi bazıları : içlerinde saklan nedir? Gözler var : annedir. Gözler var : bebeklerinde yanan iki damla ışıkla nefret ve kinden ibaret. Gözler var : muhabbet. Gözler var : buğdayları güneşli bir harman manzarası gibi bakıyorlar. Nâzım Hikmet |
|
![]() |
#6 | |
Gün batıyor ürkek yıldızlar dolanıyor yalnızlığıma umurumda değil ne yağmur ne ayaz ne de kerpiç kokusu havada unutuyorum sabaha kadar gün batıyor sonra bir akasyayı okşuyor gözlerim geciken sabahlara koşuyor kuşlar gözlerimin önünde ve hayat gül kokulu bir sağanak yine.. Yılmaz Odabaşı |
|
![]() |
#9 | |
![]() Yarım somunun var mı? Bir ufak da evin? Kimselerin kulu kölesi değil misin? Kimsenin sırtından geçindiğin de yok ya? Keyfine bak; en hoş dünyası olan sensin… Ömer Hayyam |
|
![]() |
![]() |
Etiketler |
ayaz, bir, umut, varmışım, yokmuşum |
Bu Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
Seçenekler | Arama |
|
|