![]() |
|
![]() ![]() Allahım! Dinimi güzelce yaşat ki o benim güvencemdir. Dünyamı düzelt ki o benim geçim kaynağımdır. Ahiretimi hazırla ki o benim son durağımdır. Hayatımda her türlü hayrı ziyadesiyle ihsan eyle. Ölümümü de her türlü şerlerden muhafaza eyle. (Muslim, “Zikir”, 71) ![]() ![]() İnsanı farklı yapan, affettikleri, güçlü yapan sabrettikleri, kendisi yapan ise vazgeçtikleridir. ![]() |
#2 | |
![]() Allahım! Senden Seni sevmeyi, Seni sevenleri sevmeyi ve Senin sevgine ulaştıran ameli yapmayı isterim… (Al-Tirmidhi, “De'avât”, 73) ![]() ![]() İnsanı farklı yapan, affettikleri, güçlü yapan sabrettikleri, kendisi yapan ise vazgeçtikleridir. ![]() |
|
![]() |
#4 | |
![]() Allahım! Açlıktan sana sığınırım. Çünkü açlık, ne kötü bir arkadaştır. Hainlikten de sana sığınırım. Çünkü hainlik, ne kötü bir sırdaştır. (Ibn Majah, "Etime",53 ) |
|
![]() |
#7 | |
Mazlûmun bedduâsından sakının.
Çünkü o, kıvılcım gibi semâya yükselir. Câmiü's-Sağîr, No: 88 Sitemkar
Sitemkarsın dokunma söze, söz incinir Bülbülün figanı gülşenini dağlar Ahuzar eyleme hüzün tarlasının mahsulü toplanmaz Bir dokunup bin yara açma Sızısı derindir, acının neşteri olmaz Ayrılık düşmüşse yazgıya çekip gitmek gerek gönül durağından Bir nefes düştü düşlerin soğuk kuytusuna Kan dondu, cana vedanın son sitemkar selamı olsun SAHRA. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
Etiketler |
günün, hadisi |
Bu Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
Seçenekler | Arama |
|
|